489 poze   29346 vizite

cuib cuib cuibulet ce oi fi tu oare

ma intreb cum a putut sa iasa acest colorit din doua rase diferite
ce  natie sunt acesti iepuri oameni buni?
ce natie sunt acesti iepuri oameni buni?
pe negru
pe negru
2014-07-16 16.24.40
2014-07-16 16.24.40
2014-07-16 16.24.51
2014-07-16 16.24.51
2014-07-16 16.25.02
2014-07-16 16.25.02
2014-07-16 16.25.07
2014-07-16 16.25.07
si avem si pe albastru colorit
si avem si pe albastru colorit
mama urias german albastru
mama urias german albastru
a inceput sa naparleasca
a inceput sa naparleasca
se vede blanita cea noua
se vede blanita cea noua
provenienta Elena Pristavu care a cumparat parintii de la Herman
provenienta Elena Pristavu care a cumparat parintii de la Herman
tatal
tatal

Comentarii album • 12
EduardBotosani 16 iulie 2014  
...dar ce ai incrucisat ?
Raportează
EduardBotosani 16 iulie 2014  
...zici ca sunt fluturi-germani !
Raportează
cojocariumariuscezar 16 iulie 2014  
Fluturi nu detin in matca......neamtul e de vina in proportie de 50%.am facut un pic de genealogie a genitorilor si concluzia mea e ca nu toti nemtii vand iepuri cu pedigree.
Raportează
EduardBotosani 17 iulie 2014  
..incurcate sunt caile ...genetici !!!
Raportează
cojocariumariuscezar 17 iulie 2014  
Undeva pe traseul genealogic al femelei sigur exista un genitor de fluture janet,care nu a fost eliminat din cuib cum se face pe la noi si dupa cum se vede femela mea de urias albastru a pastrat respectiva gena.Interesant este faptul ca la prima fatare la care a participat ca si genitor tot berbecul negru mantulat mi/au iesit 7 puii albastri si 3 negri.Cum Doamna medic nu are in matca si nici nu a avut fluturi concluzia este ca ori domnul herman ori de unde a cumparat el uriasul albastru s/a interpus si un fluture cel mai probabil janet care a fost folosit pe post de reproducator cu uriasul albastru.Ori la crearea rasei de urias albastru sa fi fost folosit la procesul de elaborare al rasei si fluturele janet.
Raportează
flyhigh 14 octombrie 2014  
Nu are nicio legatura! Janetul din fluture, fie el negru, albastru, havana sau lila..nu duce cu el gena "broken", adica gena responsabila de patare. Nu este niciun neamt de vina !..:).

Gena broken care v-a produs fluturii provine de la masculul berbec. Este mantulat, iar mantularea se datoreaza exact aceleiasi gene "broken". Si mantulatii sunt tot un fel de fluturi(patati adica), singurul lucru care difera este cantitatea de pigment pe care o au...

Deci, "vinovat" este masculul dvs..!

Faptul ca din prima monta cu el, nu v-au iesit "fluturi" se datoreaza purei intamplari. Masculul duce o singura alela "broken" dublata de o gena de culoare "normala", adica unicolor.

Din prima monta s-a intamplat ca toti puii sa mosteneasca de la tata gena "normala", la a doua se vede ca unii au mostenit de la tata gena "broken", altii gena de culoare uni.

In concluzie, nu este nimeni vinovat, trebuie doar sa studiati putin genetica si explicatiile (cele bune) vor fi altele..
Raportează
cojocariumariuscezar 14 octombrie 2014  
Este ceva adevar in spusele dvs.doar ca eu folosesc la greu acest mascul mantulat si nu mi.a dat acel desen specifc de fluture la nici o monta.Ca are masculul acele pete nu cred ca are ceva broken in linia lui,sau mai bine spus broken e una si desen identic de fluture e alta istorie.Oricum multumesc frumos de lamuriri.
Raportează
flyhigh 14 octombrie 2014  
:)..

Nu are broken in linia lui...el chiar ESTE broken!

Pigmentul pe iepurii patati (=broken=fluturi=mantulati) merge pe o scala de de la 1 la 13. Sunt clasificati 13 gradienti de culoare in cadrul patatilor...

Mantulatul, ma repet..nu este altceva decat un fluture(un iepure patat) cu mai mult pigment de culoare.

Ma rog, ca sa explic cum functioneaza cei 13 gradienti ar trebui sa scriu un foileton...Ma rezum la lucrurile de baza.

Desenul specific de fluture(care nu este identic pe doua exemplare, ci doar foarte asemanator) s-a obtinut din jonglarea cu cantitatea de pigment ce afecteaza gena de patare.

Daca ati crescut fluturi sau cresteti, veti vedea ca niciodata nu vor iesi din doi fluturi corect colorati, doar pui corect colorati(conform) standardului). Mereu vor iesi si janeti si charlies..

Janetii nu pot transmite mai departe gena de patare..pt ca nu o au!!! Charlie sunt homozigoti(au doua alele identice) pe patare..dar nu sunt conformi cu standardul..

Cei conformi cu standardul..sunt heterozigoti pe patare, au o sg alela broken...si una de culoare normala...

E ceea ce s-a intamplat si cu puiutii dvs..Intre ei se vede ca sunt si unii care nu au chiar desenul specific fluturelui..ci au mai mult pigment de culoare..

Numai de bine!
Raportează
cojocariumariuscezar 14 octombrie 2014  
Multumesc de explicatii.Genetica e fantastica.
Raportează
flyhigh 15 octombrie 2014  
Da, este...:)
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.